Bryan Cave, LLC

Bryan Cave, LLC

Built to Order — The Rest is History

Bryan Cave, an international law firm, had outgrown its existing DC office and needed a new home that could accommodate further growth, reflect the corporate culture, and demonstrate its commitment to sustainability. This environmentally conscious component was particularly important to Bryan Cave when selecting a construction partner. Ultimately, our expertise in LEED®-certified construction was one of the reasons we won the project.

While the interior build-out of Bryan Cave’s new four-floor office space was initially designed to earn LEED Silver®, our construction approach resulted in the space earning LEED Gold®, setting a sustainable example for legal offices nationwide.

  • Project type
    Commercial Interiors
  • Architect
    OPX
  • client
    Bryan Cave
  • awards
    AGC of DC Washington Contractor Award, Interiors, Contractors over $150M

At DAVIS, we don’t just take on projects — we build meaningful client relationships. Our work with Bryan Cave proves that a handshake can go a long way in creating positive team interaction for the entire project duration.

DAVIS

Rain or Shine, We Deliver

The timeline was tight, but since our base building team had previously renovated the building (1155 F Street NW) — literally bridging it with a newly constructed 11-story tower — our interiors team had the advantage of knowing the structure ahead of time. Through careful space studies, we were able to combine historical architectural building features with modern design. This union of old and new provided Bryan Cave the sophisticated edge they wanted and the flexibility they needed.

The new office environment includes high-end partner and associate offices, modular paralegal work areas, executive board rooms, and a conference center. A dining area, law library with repurposed millwork, records center, and IT hub — along with an actual cave — were built as alternate spaces to work and gather. In a cheeky nod to the firm’s name, the interior cave is a wood-paneled lounge, and features a signature fireplace. On the outside, a green rooftop veranda offers views of the Washington Monument.

But this project wasn't without challenges. At the very end of the build-out, a massive storm hit DC, setting off a sprinkler in the building that flooded the entire — and newly completed — space. As our client’s move-in date was non-negotiable, we quickly mobilized our team, and worked 24/7 over four days to rescue the space. Our immediate adaptability and expertise paid off, as we met the final date and welcomed our client into their brand-new office — without any evidence of the flood.

Building Sustainable Connections

The sustainable design incorporates several smart components such as environmentally friendly lighting, automated energy systems, and reclaimed wood floors from an ancient Chinese temple. The most striking architectural highlight — the communicating stair — is made from recycled materials with aluminum handrails, mesh side panels, glass guardrails, and fused glass stair treads. Connecting all floors of the firm, this spectacular staircase is a symbol of Bryan Cave’s culture of communication and collaboration.

Photos by Hoachlander Davis Photography